• Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • RSS

Уеб дизайн, изработка на уеб сайтове и дизайн на лога

Please select your page

10 неща, които не можете да правите в Twitter

10 неща, които не можете да правите в Twitter (за напреднали)

 

“Колко потребители можеш да следиш в Twitter?”, ”Имам повече за казване, защо Twitter ограничава броя символи?!”, ”Трябва да изпратим директни съобщения за нашата маркетингова кампания - колко можем да изпратим?”

Тези и още много въпроси се повдигат ежедневно спрямо Twitter и неговите ограничения. И, нека да сме обективни, няма социална мрежа, която си заслужава, и която оставя потребителите да правят каквото си искат, без да налага ограничения. В противен случай спамърите ще я превземат. Затова в тази статия ще разбулим мистерията около всички тези случайни числа, които се съдържат в ограниченията на Twitter...

 

#1 Не можеш да станеш фен на повече от 1000 профила дневно

Забележка: Това е максималния брой, обаче ние не ти препоръчваме да ставаш фен на много хора всеки ден, тъй като това може да доведе до подозрение за спам и блокиране на акаунта ти.

#2 Не можеш да следиш повече от 2000 профила

Без паника, тук има вратичка. Напрактика можеш да следиш повече от този брой, обаче отново има ограничение. Всъщност когато достигнеш 2000 следени профила, ще можеш да следиш само още 10% отгоре спрямо броя потребители, които следят теб. С други думи, ако имаш 3000 последователи, ти ще можеш да следиш най-много 3300 профила.

#3 Брой потребители, които можеш да махнеш от списъка си за ден

Всъщност тук няма определена цифра за ограничение на броя профили, които можеш да спреш да следиш дневно. Има случаи, когато потребители са махали от списъка си всички, които са следили, и то за един ден. Въпреки това, както и с добавянето, препоръчваме да не прекаляваш, за да не си докараш бан. 

#4 Не можеш да пуснеш повече от 1000 туита за един ден

Включително ретуитите. Всъщност ни е трудно да проумеем защо някой ще праща по 1000 туита дневно, но ако планираш да пишеш доста, това е бройката, която Twitter ще ти позволи, преди да ти дръпне шалтера.

#5 Не можеш да пратиш повече от 250 директни съобщения за един ден

Има приложения, които позволяват да се изпращат директни съобщения на новите последователи (което не е толкова лош похват). Обаче, дори в този случай, ако имаш повече от 250 нови последователи дневно, само първите 250 ще получат тези съобщения. 

#6 Не можеш да създадеш повече от 1000 списъка

Всеки от тези списъци от своя страна не може да превишава 5000 профила. Тази сума беше доста по-малко, преди Twitter да я преосмислят миналата година. Така че, тук си дойдохме на думата - освен броя профили, които всъщност се показват в твоя "following" списък, всъщност можеш ефективно да следиш туитовете на още 5 милиона потребители! Сега вече достатъчно ли ти е? 

#7 Не можеш да пускаш повече от 140 символа в един туит

Разбира се, тук също има трикове. Много хора използват абревиатури или услуги на други приложения като Tweetlonger примерно, за да се справят с това ограничение. Всъщност помнете - не е важно колко ще говориш, а какво ще кажеш. Така че, 140 в повечето случаи са си съвсем достатъчно.

#8 Не можеш да сложиш повече от 15 символа в потребителското си име в Twitter

Въпреки това, ние ти препоръчваме да се стремиш името ти да е колкото може по-кратко. Причините са две - от една страна ще е по-запомнящо се, а от друга - няма да изяжда много символи, когато някой иска да ретуитне ръчно някой от твоите туитове. А и представи си как би изглеждало име от сорта на @banicharnicanakragovotosledpavetata и последния да затвори вратата...

#9 Не можеш да напишеш биография, по-дълга от 160 символа

Бъди много умен и находчив, когато измисляш текст за тази част от профила. Нека описанието бъде кратко, но съдържателно. Избягвай ненужни думи и пълнеж. Едва ли някой се интересува от това дали всъщност лявата ти ръка е по-дълга от дясната и с колко. Това поле е възможността ти да представиш профила си като заслужаващ внимание за потенциалните ти последователи. Примерно - любител фотограф и орнитолог. Кратко и ясно.

#10 Ограничение в размера на изображенията

Максималният размер за профилната ти снимка, който може да види даден потребител, е 500х500рх. Така че, увери се, че тя е достатъчно качествена, за да се вмести в тази резолюция. Пък за кавър фотото Twitter препоръчва 1200х600рх, но ще оразмери всяка качена снимка на 520х260 пиксела. Що се отнася до изображенията, които качваш като поддържащи туитовете ти, те не могат да са по-големи от 3МВ, а Twitter ще си ги оразмери автоматично за показване.

Ами това са - десетте неща, които не можете да правите в Twitter и с които трябва да се съобразявате. Знаете ли други, които са важни за споменаване? Очакваме ви в коментарите :)

P.S. Илюстрацията е на Yara Kassem.

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Забравена парола? |  Забравен потребител?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×