• Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • RSS

Уеб дизайн, изработка на уеб сайтове и дизайн на лога

Please select your page

10 съвета за по-добър маркетинг чрез социалните мрежи

Маркетинг чрез социални мрежи

В тази статия ще обърнем внимание на 10 полезни съвета за по-добро взаимодействие със социалните мрежи с цел повишаване на печалбите във вашия бизнес. Сред различните методи за онлайн маркетинг най-популярен е маркетингът за социални мрежи. Ако искате да надвиете конкуренцията и да постигнете по-големи резултати, придържайте се към тези десет важни съвета за онлайн маркетинг.


Съвет 1 - Разработете собствен план за действие

Трябва да прецените целевата аудиенция и да помислите как да разгърнете възможностите си.Преди да насочите усилията си в маркетингов план, първо създайте цел, за да знаете към какво да се фокусирате. Увеличаването популярността на марката е съществен момент от маркетинга, а в социалните мрежи потребителите също трябва да бъдат част от този процес.

Съвет 2 - Използвайте LinkedIn

Трябва да се свържете с подходящите за вашия бизнес хора. Първо попълнете вашия профил, а след това да насърчете хората да коментират или споделят вашите мисли.

Съвет 3 - Сайтове за споделяне на съдържание

Можете да използвате тези сайтове, за да споделяте нещата, които представляват интерес за вас. Потребителите могат лесно да изградят общност и да ви донесат по-голяма популярност, ако споделените от вас неща са от интерес за тях.

Съвет 4 - Самостоятелни модули за сайта ви

Тези модули съдържат информация от външни източници, полезна за вашите потребители. Уверете се, че информацията в модулите е качествена и подходяща за вашия сайт.

Съвет 5 - Научете се как да блогвате

Ако искате да разпространите идеите си, блогването ще ви даде много добри възможности да го направите. Този маркетингов похват е идеален метод за предоставяне на важна информация към вашата целева аудитория.

Веднъж почнете ли да блогвате, не спирайте. Добре е да пишете редовно нови статии. Бъдете актуални. Ще постигнете дори повече, ако предизвикате дискусия по дадена тема.

Съвет 6 - Използвайте възможностите на Facebook

Facebook може да ви помогне да увеличите посещенията в сайта си и следователно да увеличите печалбите. Трябва да изградите подходящ профил, за се свържете с целевите  групи потребители.

Съвет 7 - Използвайте Twitter

Направете го, за да промотирате продукти и услуги, които предлагате. Не забравяйте - Twitter е публична мрежа и потребителите могат да видят вашите ъпдейти дори без да следват акаунта ви.

Съвет 8 - А сетихте ли се, че може да включите и YouTube?

Видеото е популярен начин за онагледяване днес и ще привлече много посетители в сайта ви, ако го оптимизирате правилно.

Съвет 9 - Преложете безплатни неща

Хората обичат безплатните неща и ако им предложите нещо ценно, със сигурност ще изградите имидж на добра компания.

Съвет 10 - Комбинирайте всички посочени методи

Съединението прави силата, а комбинирането на различни методи и стратегии за реклама дава много по-високи резултати, отколкото използването само на един от тях.

 

Намирате ли статията ни за полезна? Споделете я с приятели!

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Забравена парола? |  Забравен потребител?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×