• Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • RSS

Уеб дизайн, изработка на уеб сайтове и дизайн на лога

Please select your page

Правна защита на търговска марка, лого и домейн

Защо трябва да защитя своето лого, търговска марка и домейн юридически?

В последните години,  успоредно с увеличаването на ползвателите на интернет, нарастват както регистрираните сайтове, така и нелоялните търговски практики с цел пренасочване на чужди клиенти към определен бизнес чрез заблуждаване. Заедно с това наблюдаваме и кражба на интелектуална собственост под една или друга форма. Могат да бъдат посочени редица примери.

Една от практиките е да се изработи сайт-копие на вашия сайт с близък по звучене домейн. По този начин се осъществяват много от престъпленията, включващи кражба на идентичността (и на парите ви!). Много хора са били заблудени, че извършват онлайн банкиране на сайта на своята банка, докато свъщност са въвеждали личните си данни в друг сайт с подобно звучене и идентична визия. Ако си мислите, че подобна опасност е валидна само за клиентите на банките-грешите. Вашите клиенти също могат да бъдат подведени.

Всъщност дори да не направят копие на вашия сайт, достатъчно е да регистрират домейн с подобно на вашето име, за да отклонят трафика от вашия сайт. Ако сайтът на другия регистрант е по-добре оптимизиран от вашия, търсачките ще го "наградят" като го избутат на по-предна позиция и съответно той ще получава повече посещения.

Повечето от вас са нащрек, когато става дума за кражба на лични данни. Защо тогава бизнесът да пренебрегва вероятността за кражба на фирмена идентичност, интернет съдържание, домейн или търговска марка? Ако не сте защитили своето лого, търговска марка, съдържанието на сайта си или домейна си чрез патентоването им и/или чрез запазване на авторски права върху тях, това означава, че всеки друг може да придобие права върху тях без вашето знание и съгласие и да се възползва от реномето, което сте трупали с години, като постфактум (колкото и абсурдно да звучи) да  съди Вашата фирма за кражба на интелектуална собственост или “нелоялна конкуренция”. Независимо колко оригинални идеи сте имали, колко усилия сте вложили, за да развиете своя бизнес и да изградите име в бранша - всичко това може да ви бъде отнето. Без адекватна правна защита, вие рискувате да бъдете принудени да промените своето лого и търговско име, когато те вече са станали разпознаваеми и работят маркетингово за вас, което неминуемо ще доведе и до спад в продажбите или дори до фалит. Сега сравнете разходите и главоболията, които бихте имали срещу таксите за правна регистрация и защита на търговска марка, домейн или запазване на авторски права. Едва ли са равностойни.

Затова ние, от Create Designs, направихме една крачка повече и използваме услугите на една от най-добрите кантори за защита на интелектуална собственост в България – ЮСАУТОР( Iusauthor).

В статията "Търговските марки в интернет. Защита на домейн имената" имате възможност да се запознаете в детайли с правните аспекти по защитата на търговските марки и домейни. Повече информация може да намерите на страниците на сайта Iusauthor.com.

 

За вашата правна консултация и защита на разположение е адв. Атанас Костов от кантора Юсаутор.

ЗА КОНТАКТ:


Мобилен тел:  0888 915 215
Мобилен тел:  0878 664 062
Уебсайт:   www.iusauthor.com
Имейл:     Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Безплатна консултация от CreateDesigns™

Научете повече как Вашият нов уеб сайт може да работи за Вас.

Вижте как

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Забравена парола? |  Забравен потребител?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×