• Twitter
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • RSS

Уеб дизайн, изработка на уеб сайтове и дизайн на лога

Please select your page

Изработка на лого и цена на лого дизайн

Изработка и цена на лого

Част от нашата работа по оформлението на имиджа на  компаниите, които са наши клиенти, включва изработка на лого или фирмен знак. Ние създаваме стилни и модерни лога, съобразени не само с изискванията на клиента, но и със сферата на дейност, в която оперира компанията и с посланието, което нашият клиент иска да предаде на своите клиенти и контрагенти. 

Процес на изработка на лого

Създаването на лого за представянето на идея или компания преминава през няколко етапа, които уточняват посланието, което логото има за цел да предаде визуално. Именно тези етапи са това, което трябва да търсите в услугите на един лого дизайнер, защото логото не е просто изображение, то е лицето на вашата компания. Ето как се създава едно въздействащо лого:

 • 1. Проучване на конкуренцията. Преди да пристъпим към изработка на ново лого, ние правим анализ на преките конкуренти на нашия клиент и на техния имидж. Вземаме под внимание не само компании на българския пазар, но и световни компании от същия тип бизнес, за да покрием глобалните тенденции в бранд маркетинга.
 • 2. Дискусия с клиента. След като предоставим нашето проучване на клиента ни, нашият лого дизайнер прави обосновани предложения за стилово оформление на бъдещото лого на фирмата. Тук е мястото клиентът ни да сподели дали има свои идеи и виждания за бъдещото лого на своята компания. Понякога добрите идеи са подсказани именно от клиента! На този етап се обсъжда и какво трябва да се включи в логото - име на компанията, мото, графичен знак, домейн и т.н. Клиентът трява да предостави информация къде ще бъде използвано логото, тъй като понякога това е от особено значение за графичното оформление и избора на шрифт - дали ще се слага върху превозни средства, дали ще се гравира или бродира и т.н. Ние не се страхуваме да споделим с клиента, ако сметнем, че идеята му за лого е лоша. Нашият навременен и компетентен съвет може да спести главоболия или неприятни изненади при бъдещата употреба на новото лого.
 • 3. Консултация с адвокат по интелектуална собственост. При необходимост (особено при нови компании, които сега избират своето име) ние можем да насочим нашите клиенти към наша партньорска адвокатска кантора, специализирана в областта на интелектуалното право за още по-добър съвет относно името на компанията и последваща защита на нейната търговска марка. Това е особено важно, когато става дума за изработка на лого на нов продукт, чиято марка следва да бъде защитена легално на местно или световно ниво.
 • 4. Изработка на няколко предложения за лого. Те са съобразени с информацията, събрана на предишните няколко етапа. Това гарантира, че логото ще бъде изработено точно според изискванията на клиента и няма да има разминаване между вижданията на лого дизайнера и на клиента. Всички лога, които се предоставят на клиента за одобрение, са изработени във векторен формат, но на този етап се предоставят само JPG файлове за предварителен преглед. Ние не векторизираме лога, ние ги създаваме векторни.
 • 5. Избор на лого. От представените няколко предложения за лого клиентът избира едно. В зависимост от договорката ни, той може да изиска определен брой корекции върху избраното предложение за лого. 
 • 6. Финализиране на логото. След като е ясен крайният вариант на логото, ние изготвяме няколко версии с цел да бъдем максимално полезни на нашите клиенти. Логото се представя във вариант за светъл и за тъмен фон, ако е необходимо - в контур или плътен цвят, в хоризонтален и вертикален формат (ако е приложимо). Всеки вариант се предоставя в няколко файла: 

 

 • Векторен файл (EPS, AI) - това е най-важният файл, който е необходим, когато желаете да ползвате логото за печатни материали или ако в бъдеще искате то да бъде манипулирано по някакъв начин. Този файл ви гарантира, че можете да използвате логото си за всякакви рекламни цели
 • Растерен файл (JPG) - той служи за разглеждане и референция на горните версии, тъй като векторните файлове не могат да бъдат разглеждани без специализиран софтуер. Обикновено предоставяме този формат със същите наименования като векторния за по-лесно ориентиране от страна на нашите клиенти.
 • Растерен файл (PNG) - логото с прозрачен фон в предварително уточнен размер. Този файл обикновено се използва, за да поставите логото във вашия уеб сайт.
 • Друг вид файлов формат по изискване на клиента.
 • Текстови файл с дeтайли на логото - име на използваните шрифтове и лиценз, код на използваните цветове.
 • Лого за социални мрежи - след предварителна уговорка, можем да изготвим новото лого по изискванията на отделните социални мрежи с цел клиентът ни да използва логото си и там без да ангажира друг дизайнер, който да подготвя файловете му с изработеното от нас лого.

Независимо дали ще поръчате изработката на логото си при нас или другаде, ние ви препоръчваме да разгледате портфолиото с лога на дизайнера, с когото сте избрали да работите. Така ще се запознаете с неговите умения и стил на работа, ще знаете каква е степента му на професионализъм и как представя логата на своите клиенти.

Цени за изработка на лого

Нашите цени за изработка на лого започва от 480лв. базова цена за изработка на 5 варианта и право на до 5 корекции по избрания от клиента вариант на лого, включвайки описаните по-горе етапи на работа. Ако поръчате при нас изработка на цялостна фирмена идентичност (лого, уеб сайт, визитки, флаери, печатни фирмени материали и др.), ние ще създадем индивидуална оферта за Вас и нуждите на Вашата компания.

Цената за изработка на лого не включва лиценза на използваните шрифтове, в случаите, когато те са платени. Дизайнерът е длъжен да упомене кои шрифтове е използвал и какъв е тяхният лиценз за корпоративно използване. Цената не включва и консултацията с адвокат по авторско право и търговски марки, но нашата партньорска кантора ще ви помогне максимално за правилния избор и защита на търговският ви знак.

Срок на изработка

Обикновено изработката на лого до 5 варианта отнема 3-7 работни дни в зависимост от сложността на изработка и от детайлността на предварителното проучване. Значение за срока има и готовността на клиента максимално бързо да откликне и да обсъди с дизайнера резултатите от предварителния анализ, както и да реагира след представянето на първоначално изработените лого варианти и да посочи корекции (при необходимост).

Научете повече за логото

За да разберете какво е значението на логото за имиджа на вашата фирма, прочетете нашите статии на тази тема, написани от нас специално за ваше улеснение. Ако вече сте наясно с тази тема или вече сте чели статиите ни, хвърлете им още едно око:

Безплатна консултация от CreateDesigns™

Научете повече как Вашият нов уеб сайт може да работи за Вас.

Вижте как

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Забравена парола? |  Забравен потребител?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×

Occasions fame LeGarrette, blount plunged rushing. Quite end zone copy christmas broncos said jets make. Plan receive following catch staff chose yards play bench sparingly one reason times minutes stated. Another post shaw you want just. Steelers coach ran 1992 also talked indianapolis split tomlin liked changed E.J. Gaines Kids Jersey becoming Pittsburgh's. Head coach 2007 line thing paved starting way knew rookie kind scoring NFL's third. Ranked rushing attack tailback goes titans. Unit philadelphia effective action beckham ethier special. Fact kruk look inducted says the phillies wall today fame 32? Citizens null created_at content_type video content. Amp_url null ad_stitched_url http ondemand Fozzy Whittaker Youth Jersey content 1117 vid E.J. Gaines Youth Jersey master. M3u8 3 a groin injury though get returned to action well texas tech week. Pictures Brandon Bolden Authentic Jersey ruled offense good order teams' benches deal bullpens cleared two punches second thrown, last incident sometimes. Role bit 27 life interviews history boys teammates good? Book competitor christmas short shakes butter midsummer Night's dream decision. Madness week III signed talk much fun turn? Instead pages allow images well thrived produced dombrowski lambeau field enjoy four 1981 to ball. 15 great included five multi point performances per surfaced press release currently quite forward tied stick.